Skip to main content

Fjordmusikk

Opplev musikken fra den kjente Geirangerfjorden fremført i spektakulære omgivelser av lokale, profesjonelle musikere.

Musikken fra Vestlandets fjorder gjenspeiler de fantastiske omgivelser med høye fjell og dypt vann. En vakker, men også brutal natur. Folket i disse fjordene har vært avhengig av naturen i hundrevis av år. Som et resultat er tradisjonell musikk fra denne delen av Norge fylt med ledetråder om denne livsstilen. Hør, og du kan høre rop etter storfe i åssiden, en humrende fjellbekk og de brusende tordenene fra hardt vær som truer livet til fiskerne på fjorden og hyttene deres på fjelltoppen.

En bærekraftig og eksklusiv opplevelse.

Musikken du vil høre har reist bare kort tid, og det samme gjelder musikerne. Vi tilbyr deg et unikt møte med musikere som bor og arbeider i de bittesmå landsbyene langs fjordene, og din deltakelse på konsertene støtter også opp om livet og kulturen her. Programmene som presenteres vil være eksklusive og individuelt satt sammen for din gruppe.

Program og arenaer:

Konsert i Sunnylven kirke - Sunnylven kirke (Hellesylt) fra 1859 er nært knyttet til den kjente norske dikteren Henrik Ibsen, og dermed også med Edvard Grieg. Du får høre kjente stykker av Grieg og tradisjonell musikk fra fjorden fremført av tre profesjonelle lokale musikere med dyp lokalkunnskap.

Konsert i Geiranger kirke - I dette 40-minutters besøket i den historiske Geiranger kirke vil du bli presentert for fjordmusikken og lære å kjenne dens temperament, dens folk og omgivelsene den er inspirert av. De tre lokale profesjonelle musikerne som fremfører fjordkonserten presenterer også musikk av den kjente norske komponisten Edvard Grieg. Grieg vokste opp på Vestlandet og var veldig preget av folkemusikk og av den norske naturen.


Konsert på skipet - Som en helt spesiell opplevelse kan vi tilby konsert ombord på et skip enten mens du oppholder deg i Hellesylt eller Geiranger, eller til og med under seilas fra Hellesylt til Geiranger. Vi foreslår at du velger observasjonssalong eller lignende som arena slik at gjestene kan nyte den fantastiske utsikten mens de nyter musikken. Musikken som presenteres er nært knyttet til historier fra tidligere og nåværende liv og skjebner langs fjorden uante andre steder, og dette blir en unik opplevelse. Språk: engelsk, tysk

Varighet: 30-40 minutter
Pris: Fra kr 13.200,-
Bestilling minimum tre uker før konsertdato.
For bookinghenvendelse og andre spørsmål, kontakt: booking@geirangerfjord.no

Fulltekstsøk