Skip to main content

Fjelltur til Skageflå med egen guide

Skageflå, - en nedlagt gård med fantastisk utsikt og historie.

Bli med på den historiske og spektakulære vandringen til den nedlagte fjellgården Skageflå! Opplev unike utsiktspunkter og spennende historier fra det gamle livet på gården! Vi går tilbake til byen over Homlongsætra.
Du vil nyte kunnskapen til en lokal guide som forteller historier fra fjellene, gårdene og menneskene som bor der.

Turen starter ved turistinformasjonen og følges med båttransport til Skaggehola hvor vandringen starter. Turen går opp den bratte og historiske stien til gården som ligger rundt 250 meter over havet. Dette er en dramatisk sti, men stien er god og de mest utsatte delene er sikret. Fjorden forsvinner raskt under oss når vi nærmer oss gården. Etter bare en halvtime er vi ved gården Skageflå, og den majestetiske utsikten mot Syvsøstrefossen og fjellgården Knivsflå åpner seg for oss. På Skageflå skal vi gå en liten tur rundt husene og fortelle historier fra de gode gamle dager.

På Skageflå har du litt tid til å fylle på med litt energi, eller bare ta masse bilder!

Fortsatt fra Skageflå er stien fortsatt bratt oppover. Et lite stykke er litt utsatt, men hovedsakelig går vi rundt en time i skogen til vi kommer til Homlongsætra på 544 meter. Vi tar deg med til favorittens utsiktspunkter, inkludert fantastisk utsikt over fossene og gårder lenger ut i fjorden. På Homlongsætra nyter du lunsjen.

Fra Homlonssætra går turen videre nedover mot Homlong. Denne delen tar rundt en time, og er ikke så bratt som å komme opp. Fra Homlong til Geiranger går vi langs fjorden på en grusvei i 30 minutter.

Turen er krevende, men alle med rimelig kondisjon, litt heldags turerfaring og et minimum av utstyr kan bli med.

Varighet: 5 - 6 timer.
Dato: 01. juni til 01. september
Pris: NOK 4500 (1-5 personer) NOK 6500 (6-8 personer) du kjøper alltid hele turen vi selger den ikke per person.
Inkludert i prisen: guide og transport med båt til starten av turen
Nødvendig utstyr: Regnjakke. Riktige tursko anbefales, men gode sportssko kan brukes.

*Lunsj: ikke inkludert - Ta med nok mat, energi og drikke.

Fulltekstsøk