Skip to main content

Fjelltur til Skageflå med egen guide

Bli med til den fraflytta fjellgården Skageflå med retur over Homlongsetra. Turen er krydret med spennende historier fra gårdsdriften og unike utsiktspunkt i majestetisk natur. Lokale guider byr på kunnskap og historier om fjord, fjell og folk. 

Turen starter med båttransport fra Geiranger Turistinformasjon til Skaggehola, hvor vi går i land. Herfra slynger stien seg bratt opp fjellsiden til gården som ligger på en fjellhylle 250 moh. Underveis på turen fortelles det historier om livet på garden. Det settes av tid til å spise og drikke og fotografere, før turen går videre opp til det høyeste punktet på Homlongsetra, 544 moh. Herfra får du utsikt mot de majestetiske fossefallene De syv søstre og Friaren. Vi passerer så et lite luftig parti på vegen, men stien går i hovedsak gjennom skog til vi kommer opp på flata, før Homlongsetra. Derfra går vi på god sti nedover i ca. en time, ned til Homlong. Den siste halvtimen får vi på grusveg langs med fjorden inn til Geiranger sentrum. 

Denne turen er krevende, men med god helse, litt erfaring fra lengre fjellturer og et minstekrav av utstyr, er dette en opplevelse å få med seg i livet. 

Periode: 20. mai til 11. oktober 
Varighet: 5 - 6 timer.

Pris: 800 NOK per person 

Inkludert i prisen: 

Guide og transport med båt til Skaggehola.

(*Vi behøver en gruppe på minimum 4 personer og maks 12 personer for å gjennomføre turen).

Starttidspunkt: oppmøte ved turistinformasjonen cirka 09:45. Husk å gi beskjed til våre guider at du er ankommet. 

Ta med: 

  • Tørt skift. 
  • Vi anbefaler at man bruker fjellsko er å anbefale, men gode joggesko kan også brukes.
  • Mat og drikke og energikilder til turen.
Fulltekstsøk